Uratarinat

Sami Leppäaho

Tampereen myyntipäällikkö, Sami Leppäaho tuli ensimmäisen kerran SLO:lle kesällä 2008. Lähetettyään hakemuksen kesäharjoitteluun, hän tuli valituksi Tampereen noutomyymälään ja pääsi harjoittelemaan ensin varastotöitä ja vähitellen myös myyntiä. Opiskeluaikana Sami teki harjoittelua myös sähköurakoitsijalle, mutta valmistuttuaan vuonna 2011 sähköinsinööriksi, hän sai vakituisen paikan avainasiakasmyyjänä. ”Tunnettu ja menestynyt alan toimija sekä mahdollisuus yhdistää tekniikka ja kaupallisuus houkuttelivat”, Sami kertoo.

Sami on ollut tyytyväinen SLO:n tarjoamiin koulutusmahdollisuuksiin. Avainasiakasmyyjänä hän on erilaisten tuote- ja myyntikoulutusten lisäksi suorittanut myynnin ammattitutkinnon. ”Tutkinto antoi lisää näkemystä myynnin suunnitteluun”, Sami kertoo. Marraskuusta 2015 lähtien Sami on toiminut myyntipäällikkönä ja sen myötä asiakastyöhön on yhdistynyt esimiestyö. Esimiestyöhön Sami on saanut eväitä oman esimiehen lisäksi uusien esimiesten koulutuksesta, johon hän osallistui keväällä 2016. Myyntipäällikkönä Sami on saanut olla itse palkkaamassa kesätyöntekijöitä ja hän käy myös aktiivisesti oppilaitoksissa kertomassa SLO:sta työnantajana.

 

Esapekka Turunen

Aloitin työni SLO:lla avainasiakasmyyjänä Vantaan myyntikonttorissa. Pääpainoinen työtehtäväni oli valaistuksen projektimyynti suurille asiakkaillemme. Syksyllä 2016 sain vaihdon SLO:n pääkonttoriin uuteen työtehtävään teknisen tuen päällikkönä..

Koulutukseni aikana Metropolian ammattikorkeakoulussa SLO oli yhtenä avaintekijänä sähkötarvikealalla. Aikaisempi myyntikokemukseni ja kiinnostukseni teknologiaan antoivat minulle sopivan työtehtävän avauduttua intoa lähettää työhakemukseni.

Odotin ensimmäisen työpäivän olevan normaali "Istut tässä ja teet tätä" -päivä, mutta käytimme suurimman osan päivästäni tutustuen uusiin ihmisiin ja kollegoihin. Tietysti olin valmis laittamaan energiaani opettelemaan käyttämään työtehtävääni tarvittavia työkaluja ja -ohjelmistoja.

SLO antoi minulle enemmän kuin pelkät työkalut ja -ohjelmistot työntekoon: Se kannusti antamalla kaikenkattavan perehdytyksen työtehtävääni ja rohkaisi itseopiskelua ja taitojen hiomista. Pidän tätä erittäin mahtavana asiana!